opc_loader

Wensenlijst

Ons zorgbedrijf Offcourze biedt een ontwikkelplek in Alkmaar voor jeugd & jongeren. Zie ook onze Blog!

Wij zijn verhuisd!

Ons nieuwe adres: Huigbrouwerstraat 24, hier vindt u al onze geweldige artikelen in het oudste pandje van Alkmaar (1470) op maar liefst twee verdiepingen!

U kunt ook een bestelling plaatsen in onze webshop en kiezen tussen verzenden met PostNL of ophalen in onze winkel.
Contact: ☎️ 072-5280765  of mail ons:  [email protected] 

Houten speelgoedmerken en Kinderboeken

Ons assortiment van houtenspeelgoed is samengesteld uit alleen A-merken, dus natuurlijke en veilige materialen zodat kinderen onbezorgd kunnen spelen. In onze webshop vindt u meer dan 4000 houten speelgoed en speelgoed artikelen. In onze winkel bieden wij u meer dan het dubbele aantal houten speelgoed artikelen. Nostalgie en een team met professionele mensen zorgen ervoor dat u altijd goed geholpen wordt.

In onze prachtige houten speelgoedwinkel hebben wij een geweldige moderne ouderwetse kinderboekenafdeling met vele duizenden titels kinder- en jeugdboeken.


Coöperatieve gezelschapsspellen van zonnespel

Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet meer tégen maar liever mét elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare 'competitiespellen', stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.Haba knikkerbaan

De Haba knikkerbaan van De Houten Trein speelgoed en kinderboekenwinkel uit Alkmaar is een geweldig stuk speelgoed. Vanaf 4 jaar kun je al starten met de Haba knikkerbaan. Zelfs de oudere kinderen vinden het geweldig. De Haba knikkerbaan is zeer geschikt om kinderen al spelenderwijs hun executieve functies te laten ontwikkelen. Voorzichtig stapelen met de houten blokken is een uitdaging voor de jongere kinderen en het in bedwang houden van hun emoties is een belangrijk onderdeel. Als ze er eenmaal achter komen hoe leuk het eindresultaat van de Haba knikkerbaan kan zijn gaan ze uit zichzelf er steeds meer mee bouwen en dus worden de executieve functies steeds beter getraind. De Haba knikkerbaan is een echte must have….Brio

De Brio houten trein is prachtig speelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. Door de houten treinrails aan elkaar te leggen kan je kind de mooiste houten treinbaan maken. De vele accessoires, zoals treinstations, wissels, boten, spoorovergangen en nog veel meer, zorgen er voor dat de prachtigste creaties gemaakt kunnen worden. Ook qua treinen is er veel te kiezen, hout, kunststof en elektrische treinen ook met afstandsbediening.Schleich

Schleich speelgoed is het mooiste speelgoed wat er is als het om dieren en figuren gaat. Ze zijn natuur getrouw waardoor de kinderen ze goed herkennen. Ze hebben alles op het gebied van paarden, zoals de immens populaire Schleich paardenstal die weer uit te breiden is met allerlei accessoires zoals een manege en springruiterset. De Schleich dieren collectie is enorm uitgebreid, de meeste boerderij dieren en wilde dieren zijn vertegenwoordigt en elk jaar komen er weer nieuwe dieren bij. Ook de Schleich figuren zijn goed vertegenwoordigt. Denk dan bijvoorbeeld aan de Schleich elfen, prachtig vormgegeven en heel echt. Schleich speelgoed is voor kinderen vanaf 3 jaar.


Grimm's, de geschiedenis van Grimm's:

De fimra Grimm's ontwerpt en maakt zeer degelijk houten speelgoed. Het eenvoudige ontwerp laat veel aan de creativitiet van kinderen zelf over, eenvoud is de ware kracht van het merk Grimm's!

Bij de productontwikkeling laat Grimm's zich leiden door de Waldorfpedagogiek, maar ook door de Montessori gedachten.

Kinderen en volwassenen voelen zich zeer aangetrokken door de prachtige kleuren en mooie ongelakte oppervlakten van Grimm's houten speelgoed. De plantaardige olien waarmee de Grimm's producten zijn behandeld zorgen voor een oppelvlakte waardoor de structuur van het hout goed bewaard blijft. Hierdoor ontstaat er ook een grotere speelwaarden omdat bij het bouwen de oppervlakte stroef genoeg is dat de delen niet van elkaar afglijden.

Grimm's producten zijn allen stuk voor stuk uniek, door het handwerk is ieder onderdeel altijd verschillend, de kracht van handgemaakte houten speelgoed!

Grimm's hanteert de hoogste Duitse standaard voor hun producten met betrekking tot veiligheid en duurzaamheid! Daarom voldoen de producten van Grimm's aan de hoogste eisen voor kleur en olie die de Eropese unie oplegt (EN71) en de eisen die de Verenigde Staten van America stelt aan producten.

 

piktrogramm_nachhaltigkeit  Het hout dat Grimm's gebuikt is afkomstig uit productie bossen, ieder boom die wordt gekapt wordt tevens herplant.

piktrogramm_farben_oele  Alle kleurstoffen en oliien zijn gecertificeerd volgens de EN 71 and CPSIA/ASTM 963 standaarden. Ze zijn compleet veilig!

piktrogramm_oeko_tex  De fabriek waar Grimm's poppen worden gemaakt zijn Oeko-Tex gecertificeerd.

piktrogramm_werkstaetten_fuer_behinderte_menschen Sommige van de Grimm's producten worden gemaakt in samenwerking met onze gehandicapte medemens. 

grimms_piktrogramm_therapie_erpr  De meesten van Grimm's producten zijn ook bruikbaar voor therapeutische doeleinden.

piktrogramm_pflegehinweis  Als u artikelen van Grimm's wilt schoonmaken gebruik dan uitlsuitend een warme vochte doek, dompel nooit een Grimm's artikel onder water.

grimms_piktrogramm_verpackung  Het is voor Grimm's belangrijk om zo weinig mogelijk verpakking te gebruiken! Ze willen zo weinig mogelijk bijdragen aan de wereldweide verspilling. Alleen de meeste noodzakelijke verpakking die nodig is voor een veilig transport wordt gebruikt.Wij van De Houten Trein willen graag Grimm's producten verkopen, niet alleen omdat ze zo mooi zijn maar vooral vanwege de filosofie van het merk. In onze winkel aan de voordam in Alkmaar proberen wij zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen en merken te verkopen die dit ook hoog in het vaandel hebben staan. Wij verpakken onze artkelen die we via internet versturen uitlsuitend in herbruikbare verpakkingsmaterialen. In 2017 hebben wij onze verlichting vervangen door LED verlichting wat meer dan 50% in ons energie verbrukt scheelt. Ook staat onze verwarming weinig aan en houden wij onze deur gewoon dicht om de warmte niet naar buiten te laten gaan. Kortom, we proberen ons steentje bij te dragen aan een betere wereld!Djeco

Djeco speelgoed is heel divers. Het populairste van Djeco zijn de knutseldozen. Er zijn knutseldozen vanaf 3 jaar, maar ook zeker de oudere leeftijd is goed vertegenwoordigt. Er zijn bijvoorbeeld ook knutseldozen voor kinderen vanaf 9 - 11 jaar en alles er tussen in. Denk bijvoorbeeld aan het inkleuren van prachtige afbeeldingen met speciale verfstiften, afbeeldingen inkleuren met verschillende kleuren zand, vingerverven, sieraden maken en stempelen. Er zijn knutseldozen voor zowel jongens als meisjes!

Ook heeft Djeco educatief speelgoed, kaartspellen, baby speelgoed en peuter speelgoed en de mooiste legpuzzels en kinderpuzzels.

Wilseco: De Wilesco stoommachine bestaat al heel lang en heeft de meest prachtig vormgegeven stoommachines. Van stoomtreinen die echt rijden, tot machines die speelgoed zoals draaimolens laten werken. Alles werkt op Esbit.

Leon Schuit Bouwplaten:

De bouwplaten van Leon Schuit kent heel erg veel verschillende afbeeldingen om uit te knippen en in elkaar te plakken. Van vogels tot boten en van vliegtuigen tot de meest mooie gebouwen.

Ostheimer:

Wederom een Duits product van de allerhoogste kwaliteit. Beesten en figuren van hout, volledig met de hand gemaakt met een hele hoge speelwaarde. Antroposofisch speelgoed in een modern jasje.

De Noest:

Al vele jaren een begrip in handgemaakte lampjes voor de kinderkamer. De meest bekende serie is het Silhouet lampje met verwisselbare voorstellingen, inmiddels meer dan 20 thema's, van de seizoenen tot sprookjes.

Sigikid:

Knuffels en poppen van een bijzonder hoge kwaliteit.

Onze kinderboekenafdeling

In onze  kinderboekenafdeling kunt u terecht voor de meest uitlopende kinderboeken en jeugdboeken. We hebben gekozen voor een zo groot mogelijk assortiment kinderboeken en jeugdboeken in de leeftijden van 0 tot en met 16 jaar. Dit betekent dat we vele duizenden titels op voorraad hebben en dit wekelijks uitbreiden.


Voordam 3

1811 MA Alkmaar

Tel. 072 5280765

email: [email protected]