opc_loader

Wensenlijst

Ons onverwoestbare zand & water speelgoed is er weer !!
U bent weer van harte welkom 😄
Bel ons even om langs te komen
(zie onderstaande tijden) : ☎️ 072-5280765 of mail ons 24/7: 📨 [email protected]

Zaterdag     17 april           10:00 - 16:00 uur
Maandag    19 april           10:00 - 13:00 uur
Dinsdag.     20 april           10:00 - 15:00 uur
Woensdag  21 april           10:00 - 15:00 uur
Donderdag 22 april           10:00 - 15:00 uur
Vrijdag        22 april           10:00 - 15:00 uur
 Niet winkelen? Bestel in onze webshop en haal uw bestelling op.
Liever versturen? Vanaf € 20,= gratis verzenden met PostNL

Vanaf woensdag 3 maart mag u weer langskomen op afspraak. Bel/mail ons voor het maken van een afspraak. De webwinkel blijft natuurlijk altijd open voor al uw aankopen!
Ophalen is mogelijk, wij maken een telefonische afspraak zodat u uw bestelling voor de winkel kunt ophalen. Veilig, gratis en snel.

Het adres van onze speelgoed- en kinderboekenwinkel:

Voordam 3

1811 MA Alkmaar

Tel. 072-5280765

email: [email protected]

Normaal zijn wij zijn 358 dagen per jaar geopend. Openingstijden van de speelgoed- en kinderboekenwinkel:

maandag 12.00 - 17.00 uur
dinsdag 09.30 - 17:00 uur
woensdag 09.30 - 17:00 uur

donderdag

09.30 - 17.00 uur

vrijdag 09.30 - 17:00 uur
zaterdag 09:30 - 17:00 uur

zondag

12:00 - 17:00 uur

 

Leuk idee

U kunt het artikel ook laten inpakken en versturen naar het feestadres! Geef bij de gegevens dan duidelijk aan dat het verzend en factuur adres verschillend is en dat u het ingepakt wilt laten versturen

Speelgoed leeftijdsadvies

Als ouders maar natuurlijk ook als opa en oma, wilt u natuurlijk het beste, veiligste en meest educatief en leerzame speelgoed aan uw kinderen en kleinkinderen geven. Voor het maken van een goede keuze hebben wij als speelgoed winkel en webshop de volgende indeling gemaakt en een aantal suggesties beschreven.

Motoriek

Motoriek speelgoed is speelgoed dat helpt om de grove motoriek (zoals kruipen en lopen) en de fijne motoriek (het oppakken van een rozijntje) te ontwikkelen bij baby’s en peuters, leeftijd 0 tot 3 jaar. Speelgoed is hierbij heel belangrijk. Denk bij baby's bijvoorbeeld aan een baby speelkleed, een babygym en een rammelaar. Peuters kunnen worden gestimuleerd door leuke spelletjes, loopfietsjes, een houten loopfiets, legpuzzels,loopkarren en een houten hobbelpaard.


Kennis

Door kennis op te doen leert je kind de wereld om zich heen te ontdekken. Ze leren dit door verschillende soorten speelgoed aangereikt te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan een knuffeldoekje met verschillende materialen en vormen en door leuke kinderspelletjes met ze te spelen en boekjes te lezen leren ze bijvoorbeeld over vormen en kleuren. Ook speelgoed met knopjes is leuk, wat gebeurt er als ik dit knopje indruk? Andere voorbeelden van speelgoed om kennis op te doen zijn: grote knuffels en peuter spelletjes.

 

Creatief

Creativiteit kan je ontwikkelen door de fantasie van je kindje te stimuleren. In de overgang van baby naar peuter vindt je kindje bijvoorbeeld blokken erg leuk. Hoge torens bouwen van blokken en weer omgooien stimuleert de creativiteit en fantasie van je kindje. Ook knutselspulletjes zijn dan erg populair, fijn knoeien en verven met bijvoorbeeld vingerverf. Ook een poppenkast en poppenkastpoppen kunnen de fantasie van de kinderen stimuleren. 
 

Constructie

Denk bij constructie speelgoed aan: bouwblokkenKapla, een knikkerbaan en legpuzzels. Met constructief speelgoed leert je kindje zijn/haar ruimtelijk inzicht te ontwikkelen en problemen op te lossen. Een hoge toren bouwen is namelijk niet makkelijk en als het lukt, zal dit het zelfvertrouwen van je kindje vergroten. Ook de houten trein is erg leuk. Het zelf in elkaar leggen van de verschillende spooronderdelen vormt echt een uitdaging voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. Voor de oudere kinderen, 8+, zijn bouwplaten en een Wilesco stoommachine die je zelf kan bouwen erg leuk.Samenspel

Samenspelen is voor kinderen erg belangrijk. Het stimuleert het inlevingsvermogen en zorgt er voor dat je kind sociale contacten leert maakt met anderen. Voor de kleinere kinderen kan je denken aan knuffeldieren of een grote knuffel. Maar ook peuter spelletjes, buitenspelletjesgezelschapsspellenpoppen en keuken en winkelspeelgoed zijn erg belangrijk in de ontwikkeling van samenspel.