opc_loader
7 dagen per week open! ZATERDAG van 09.30 tot 17.00 uur, alle andere dagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Coöperatieve spellen

Max de kat

Coöperatieve spellen met 25% korting... !!

Tot eind april hebben we een geweldige kortingsactie op de coöperatieve spellen van Sunnygames.

De spellen van Sunny Games zijn stuk voor stuk gezellige spellen die heel geschikt zijn om thuis te spelen. Het leuke van coöperatieve spellen is, dat kinderen van verschillende leeftijden heel plezierig samen kunnen spelen. Ook het bekende dilemma tussen (groot)ouders en kinderen, ‘zal ik het kind laten winnen’ wordt in samenwerkingsspellen opgelost. Je wint of verliest samen! Elk kind kan meedoen op zijn of haar niveau. Bij de meeste spellen is een kind ook geen ‘spelbreker’ als hij of zij halverwege uit het spel stapt, de uitdaging zit immers in het spel en niet in het verslaan van de andere spelers. Voor kinderen die ‘niet tegen hun verlies kunnen’ helpt het spelen van onze spellen enorm. Gedeelde smart is halve smart!

Veel spellen van Sunny Games hebben korte beurten waardoor je makkelijk met een flink aantal kinderen kan spelen. Topper is Ogen van de jungle, met 12 spelers een leuke invulling voor een verjaarsfeestje. Voor jongere kinderen zijn Max de kat, Waar woon jij?, Zoomemo en De geheime gang de beste keuze, allemaal geschikt tot 8 spelers. Voor al onze spellen geldt, dat tijdens het spelen een positieve houding ontstaat doordat alle gezinsleden hetzelfde doel hebben. Dit kan bijdragen aan een goede sfeer in huis. En als we samen winnen, vieren we dat ook met z’n allen!

Een onverwacht voordeel van onze spellen is, dat een kind er  ook in z’n eentje veel lol aan kan beleven. Doordat de uitdaging in het spel zit, is het zonder medespelers net zo spannend! Samen spelen blijft natuurlijk wel het gezelligst.

Als laatste noemen we het bedenken van eigen spelregels, iets dat veel kinderen graag doen. Bij competitiespellen wordt een spel hierdoor vaak ‘oneerlijk’. Bij coöperatieve spellen maken eigen regels het misschien makkelijker of moeilijker om het spel te winnen, maar als de spelers daar samen voor kiezen is dat prima! Eigen spelregels kunnen op deze manier een leuke extra dimensie aan het spel geven. Hebben jullie een super leuke variant uitgedokterd, laat het ons weten dan vermelden wij deze graag op onze website!!!

 

Op school

Veel scholen gebruiken de spellen van Sunny Games. In coöperatieve spellen voelen kinderen zich meestal veiliger dan in competitiespellen. Door de positieve sfeer tijdens het spel is het voor de kinderen makkelijker om zichzelf te laten zien en hun persoonlijke kwaliteiten in te zetten. Er is meestal veel overleg nodig. Zo worden spelenderwijs vaardigheden geoefend als je mening onderbouwen en naar elkaar luisteren. Dit alles zonder dat er een expliciete ‘educatieve’ inhoud nodig is.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.