opc_loader

Christofoor Adult - Parzival - 9789060386378

Christofoor
Christofoor,9789060386378,13212/0
25,00
x
Voorraad
Voorraad:
 1 items
Beschrijving
Christofoor - Parzival - 9789060386378

De Parzival van Wolfram von Eschenbach is een van de meest diepzinnige en bijzondere werken uit de Europese literatuur. Het boek is een hoogtepunt van de hoofse dichtkunst en de bekroning van de middeleeuwse graalliteratuur. Het epos werd tussen 1200 en 1210 in het Middelhoogduits geschreven. Het bevat veel motieven die we ook kennen uit Engelse en Franse verhalen over koning Arthur en zijn ridders van de tafelronde. Wolram zijn Parzival roman staat in de traditie van de middeleeuwse literatuur. De bestaande verhaalstof is echter door Wolfram uitgebreid en op een eigenzinnige manier verwerkt tot een grootse compositie, waarin ook motieven uit het oosten, sterrenwijsheid en esoterisch christelijke motieven zijn verwerkt. De vertaling volgt nauwgezet het middeleeuws origineel. Er is naar gestreefd, de karakteristieke eigenschappen van Wolfram zijn stijl tot hun recht te laten komen, zoals de speelse en vaak onverwachte beeldspraak en vooral de humor waar Wolfram om bekend staat en die hem van andere middeleeuwse dichters onderscheidt. Uit de Parzival komt Wolfram naar boven als een dichter die zijn tijd vooruit is, die zich als persoonlijkheid manifesteert en vaste regels en normen doorbreekt en tegelijkertijd als diepzinnige denker, die erna streefde het hoogste met het menselijke te verenigen.

Christofoor boeken bij De Houten Trein Alkmaar: Christofoor wil boeken uitgeven, die de mens in staat stellen zich zelf innerlijk te vernieuwen en zijn horizon te verbreden, om daardoor de samenleving nieuwe impulsen te geven.

Christofoor geeft zowel boeken uit van Nederlandse als van internationale auteurs en illustratoren. De uitgeverij vierde in 2015 haar 40-jarig jubileum!
Extra informatie
9789060386378,Christofoor
Beoordelingen (0)
Christofoor Adult - Parzival - 9789060386378 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Retourgarantie
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. (Lampjes met naam hebben geen retourgarantie)
Levering

Levering binnen 2 werkdagen (Op de lampjes met een eigen naam is een langere levertijd van toepassing)

Laatst bekeken items